interview met Mark Verhoeven, Axon

Udenco_klant_interview_Axon_NL

axon logo

Axon ontwikkelt en verkoopt producten voor professionele televisiestudios, met name voor de conversie van het signaal en het bewerken en verwerken van beeld en geluid. Axon is een specialist die opereert in de wereldwijde top tien. De organisatie onderscheidt zich in de markt op kwaliteit, betrouwbaarheid en levertijden. Axon produceert zijn producten niet zelf; de organisatie koopt in, laat inkopen, assembleren en maken via verschillende kanalen.

Toen Mark Verhoeven in 2006 bij Axon als chief operations officer aantrad had hij twee doelen:

  1. de leveranciersafhankelijkheid terugdringen door met meer verschillende leveranciers te werken en
  2. vorm te geven aan Axon’s lange-termijn-beleid door de voorraden zo ver mogelijk terug te dringen met behoud van kwaliteit en levertijd

De afgelopen jaren verspreidde Verhoeven de inkoop en verlaagde daarmee niet alleen het risico, maar realiseerde ook aanzienlijke kostenreductie. En de voorraden werden met 30% gereduceerd terwijl de levertijd van Axon twee werkdagen bleef. In beide prestaties speelt Udenco een grote rol.

Hoe is de samenwerking met Udenco begonnen?

“Ik ken Rob al heel lang. We hebben in het verleden al vaker samengewerkt en ik weet wat ik aan hem heb. Toen ik voor Axon een heroriëntatie op inkoop en onze supply chain startte was Udenco één van de partijen die ik benaderde voor een request for information. Udenco had een goed verhaal, maar niet het beste. We gingen in zee met een partij in Maleisië. Die samenwerking verliep heel voorspoedig tot het bedrijf failliet bleek zonder ons daarvan op de hoogte te brengen. Van de één op de andere dag viel dat dus weg. Nu hadden we met voorraden een beetje ademruimte, maar de nood was echt aan de man. Omdat Udenco het onderwerp al kende kon Rob meteen schakelen. Hij had een scherp aanbod en heeft zijn organisatie in die periode echt bewezen. Sindsdien werken we op meerdere onderdelen en producten met Udenco.”

synapsehousing

Wat voegt Udenco toe?

“Het is om te beginnen heel plezierig dat Udenco in Slowakije werkt. Dat is relatief ‘om de hoek’, als ik er morgen zou moeten zijn, kan dat. Daarbij spreekt iedereen goed engels, dus we begrijpen elkaar. De locatie blijkt ook financieel voordelig uit te pakken: de gecombineerde productie- en transportprijzen zijn bij Udenco lager dan als ik de assemblage verder weg zou organiseren. Maar er is meer dan dat: Udenco is wat betreft engineering echt een onderdeel van de Axon organisatie geworden. De lijnen zijn kort, de communicatie open. Udenco heeft inzicht in onze processen en bijvoorbeeld forecasting. Daarmee kunnen ze makkelijker anticiperen en met ons meedenken. Ook bij productinnovaties speelt Udenco een rol; niet als ontwikkelaars, maar als engineers. We stellen specifieke vragen en Udenco komt met een oplossing, in die zin is de organisatie echt een oplossingsproducent.”

“Voor ons is kwaliteit en duurzaamheid belangrijk. Onze producten moeten goed werken: 24 uur per dag, 7 dagen in de week en met een levensduur van minstens 10 jaar. Punt. Kostenreductie is belangrijk, ook voor ons. Maar we zetten liever in op lage voorraadniveau’s, hoge leverbetrouwbaarheid en kwalitatieve producten. Udenco kan ons daarin heel goed ondersteunen.”

En in de toekomst?

“Mijn doel is de omloopsnelheid van de voorraad te verhogen. Udenco kan daar een grote rol in spelen. We merken dat Udenco groeit op het gebied van kwaliteit en proactiviteit. Als die tendens zich voortzet, kunnen we nog veel meer mooie dingen maken samen.” Udenco levert slimme oplossingen in mechatronica voor een scherpe prijs. In sommige gevallen levert die prijs de doorslag, maar in de regel overtuigd Udenco haar klanten met de scherpe samenwerking, de kwaliteit van de medewerkers zowel op het gebied van engineering als project- en procesmanagement en de open manier van samenwerken. Daarbij kan de bijna onvergelijkbare kennis van Aziatische productiemogelijkheden vaak extra voordeel opleveren. Zowel wat betreft kosten als kennis. “Ja, ik kan Udenco van harte aanbevelen – eigenlijk aan elke organisatie die serieus met de uitbesteding van mechatronica om wil gaan.”

  • industrial_solutions.jpg
direct contact

Welkom by Udenco

Voor direct telefonisch contact kunt u bellen met 049 232 51 39 of stuur een e-mail naar: info@udenco.nl
Via 'call me back' kunt u aangeven wanneer wij u mogen bellen.

callme

call me back